Сусамово масло – Златното масло на живота!

сусамено маслосусамено маслоСусамовото масло е един от малкото естествени продукти, които могат да поглъщат ултравиолетовите лъчи, поради което намира широко приложение в слънцезащитната козметика.
Познато от около 5000 години в Далечния Изток и от тогава се използва за медицински и козметични цели. Забавя силно стареенето на клетките. Има много добър козметичен дефект при суха, набръчкана, застаряваща и залющена кожа. При външно мазане и масажиране може значително да подобри вида й.
Маслото от сусамово семе може да се използва за приготвяне на билкови извлеци или като разтворител на етерични масла. Идеалното масажно масло. Поради съдържанието си на лецитин, то помага на мозъчните клетки. Препоръчва се при депресия и умора, както и за укрепване на организма. Просто и ефикасно средство срещу безсъние, приложено чрез масажиране на петите на краката преди лягане.
Съдържа витамин Е, лецитин, метионин, минералите калий, магнезий и фосфор. Използва се за приготвяне на най-различни салати и екзотични ястия.